Zgłoszone zdjęcia

Menu inspirowane kolorami natury.

Damian

Pobyt na Zanzibarze od dawna mi się marzy i pragnę wylegiwać się na rajskiej plażyDo Paje na Zanzi chętnie bym poleciała i z delfinami razem pływałaZ książką do idealnej podróży się już szykuję i suahili wciąż szlifujęCrostatę przyrządziłam bo niedawno we Włoszech byłamKraj ten bardzo pokochałam i pysznego jedzenia zasmakowałamZ tym pysznym deserem mi się kojarzy i od razu razu mam uśmiech na twarzyZegarkiem swym kolejną podróż już odmierzam z nadzieją, że w marcu do Afryki zmierzam

Patrycja

W związku, że już niebawem walentynki, to grzechem byłoby nie odnieść się do tego święta. Z przyjemnością powracam myślami do Walentynek 2016 i miejsca szczególnego w które zabrał mnie mój ukochany. Potrawa która podbiła moje serce to przepyszny, rozpadający się w ustach Pieczony Stek z ziemniaczkami, grzybami, posiekanym czosnkiem i aromatycznym rozmarynem. Do tego lampka wina i czego chcieć więcej :)

Emilia

Moje kulinarne smaki!! Czerp ile się da z tradycyjnych dań... innych, tak odległych od nas kultur!! Sycące menu Zanzibaru na pewno wzbogaciłoby moje menu o nowe doznania kulinarne- to istne targowisko smakowitości!

Paweł

I TAKI wieczór Meksykiem inspirowany, niejeden byłby nim oczarowany. Chili con carne, tacos, guacamole - takie potrawy ja właśnie wole.I TAKA pikantność mi odpowiada - smaczna kolacja się zapowiada ;) I TAKI świat pyszny jest dookoła, chyba ZANZIBAR z oddali mnie woła!Więc jem te dobroci , czas się delektować, a potem szybciutko walizkę pakować. By afrykańskie odkrywać przyprawy i nowe inspiracje przywieźć z wyprawy. ITAKO wiecie o czym marzę? O ZANZIBARZE!!! :) :) :)

Jakub

Gotować nie potrafię, ale znaleźć prawidziwe ukraińskie żarkoje w Polsce to nie taka prosta sprawa! Dlatego z braku laku, żarkoje to jedyna potrawa, którą potrafię przyrządzić i delektować się smakiem! :D Nad resztą muszę chyba jeszcze długo popracować... :)

Aleksandra

Oto moja wariacja na temat "Kumpiru". Inspiracją były wszystkie moje podróże poza Europę: podstawą jest Turcja, nadzieniem jest Izrael, dodatkami są Meksyk, Marocco, Jordania i Turcja, a przyprawami są Indie.

Angelika

Soczyste kraby w curry i z trawą cytrynową. Bogactwo przypraw, i smakow prosto z Tajlandii.

Anna

Hola Cumpleaños! Przenieśmy się na chwilę do hiszpańskiej krainy.. Małże na ostro po hiszpańsku. Pycha! Przepis od prawdziwego hiszpana :)

Beata